Bekijk de top 5 beste kampeer regio’s in Macedonië van 2024

Macedonië

Macedonië, ook wel bekend als Noord-Macedonië, is een prachtig land in het hart van de Balkan. Het biedt een rijke mix van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid, waardoor het een geweldige bestemming is voor een vakantie. Een van de beste manieren om van deze schoonheid te genieten, is door te verblijven in vakantieparken en campings verspreid over het land. In deze gids nemen we je mee op een reis naar Macedonië en delen we informatie over de omgeving, bezienswaardigheden, vakantieparken en campings.

Skopje

De hoofdstad van Macedonië, Skopje, is een bruisende stad vol met historische bezienswaardigheden, levendige markten en gezellige cafés. De omgeving van Skopje biedt ook prachtige natuurlijke landschappen, met de Matka-kloof en het Vodno-gebergte op korte rijafstand.

  • Bezienswaardigheden: In Skopje kun je het indrukwekkende Alexander de Grote-plein bezoeken, evenals het oude fort van Skopje en de oude bazaar. Voor natuurliefhebbers is een boottocht door de Matka-kloof een must-do.
  • Vakantieparken en campings: In de buurt van Skopje vind je vakantieparken zoals “Matka Paradise” en campings zoals “Camp Matka” met faciliteiten voor tenten en campers. Deze plekken bieden een prachtig uitzicht op de omringende natuur en zijn een geweldige uitvalsbasis om Skopje en de omgeving te verkennen.

Ohrid

Ohrid, gelegen aan het prachtige Ohridmeer, staat bekend om zijn historische en culturele erfgoed. De omgeving van Ohrid biedt een serene sfeer en een schat aan natuurlijke schoonheid.

  • Bezienswaardigheden: Ohrid heeft een overvloed aan bezienswaardigheden, waaronder het historische stadscentrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek ook het klooster van Sveti Naum aan de oever van het meer en geniet van het kristalheldere water van het Ohridmeer.
  • Vakantieparken en campings: Voor een ontspannen verblijf aan het meer zijn er vakantieparken zoals “Ohrid Pearls” en campings zoals “Camping Rino” die directe toegang tot het meer bieden. Dit is een ideale plek om te zwemmen, vissen en watersporten. De mooiste campings kun je boeken via reisorganisatie Eurocampings. Via de website van Eurocampings zoek en boek je de mooiste campings.

Bitola

Bitola is een charmante stad met een rijke geschiedenis en architectuur. De omgeving van Bitola wordt gekenmerkt door schilderachtige bergen en prachtige wandelpaden.

  • Bezienswaardigheden: Verken de historische straten van Bitola en bezoek de oude Ottomaanse wijk. Voor natuurliefhebbers zijn er wandelmogelijkheden in het Pelister Nationaal Park, dat bekend staat om zijn biodiversiteit.
  • Vakantieparken en campings: “Villa Dihovo” is een vakantiepark in de buurt van Bitola met gezellige bungalows en een rustige sfeer. Er zijn ook campings zoals “Pelister Eco Camping” voor kampeerliefhebbers die dicht bij de natuur willen zijn.

Struga

Struga, gelegen aan de westelijke oever van het Ohridmeer, staat bekend om zijn poëzie en literatuur. De omgeving biedt prachtige vergezichten over het meer en de bergen.

  • Bezienswaardigheden: Bezoek het huis van de dichter Konstantin Miladinov en maak een wandeling langs de promenade langs het meer. Het Galičica Nationaal Park, in de buurt van Struga, biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelen en wilde dieren spotten.
  • Vakantieparken en campings: “Biser” is een vakantiepark in Struga met comfortabele accommodaties en uitzicht op het meer. Camping “Rino” is ook een goede keuze voor kampeerders die de natuur willen ervaren.

Tetovo

Tetovo is een stad met een kleurrijk cultureel erfgoed en een prachtig uitzicht op het Sar-gebergte. De omgeving biedt wandelmogelijkheden en de mogelijkheid om de lokale cultuur te verkennen.

  • Bezienswaardigheden: Bezoek de opvallende Painted Mosque, een meesterwerk van Ottomaanse architectuur, en maak een rit naar de bergen voor een adembenemend uitzicht.
  • Vakantieparken en campings: In Tetovo vind je accommodaties zoals “Hotel Lirak” voor een comfortabel verblijf. Voor kampeerliefhebbers zijn er campings in de nabijgelegen bergen, zoals “Camp Sar Mountain.”

Macedonië biedt een gevarieerde reeks vakantieparken en campings die geschikt zijn voor verschillende reizigers. Of je nu de culturele rijkdom van steden als Skopje en Ohrid wilt ervaren, of juist wilt genieten van de natuurlijke pracht van het Ohridmeer en de omliggende bergen, Macedonië heeft voor ieder wat wils. Plan je volgende vakantie naar dit Balkanjuweeltje en ontdek de schoonheid en gastvrijheid van Macedonië. Geniet van je verblijf!