Oslo; de hoofdstad van Noorwegen

Oslo

Oslo is de hoofdstad van het prachtige Noorwegen, het is – als je kijkt hoe groot het land is – maar een kleine stad. De stad telt 620.000 inwoners, is ontzettend groen met haar vele parken en omdat het een vrij kleine stad is kun je alles in het centrum lopend bereiken. Ongeveer tweederde van de gemeente Oslo is niet bebouwd, dus ook in deze gemeente is veel natuur te vinden.

Je hoeft hiervoor dus niet de andere kant van het land te bezoeken. Het weer is vergelijkbaar met het weer in Nederland, alleen is het wel een flink aantal graden kouder. In de winter is Noorwegen niet te vergelijken met Nederland, er ligt dan heel veel sneeuw. Je kunt met de metro gewoon naar het lokale skigebied, dus mocht je in de winter Oslo bezoeken? Kies dan voor warme kleding, waterdichte schoenen en ga lekker skiën of snowboarden. Oslo heeft een hoop te bieden. 

Top 3 Oslo:

  • Natuur, wanneer je van Natuur houdt maar toch ook een stadsmens bent is Oslo een absolute aanrader. Wil jij verhuizen naar Noorwegen voor de natuur en de leuke dingen die het stadsleven te bieden hebben? Oslo is jouw favoriete plek. De natuur valt misschien in het niets wanneer je dit vergelijkt met de rest van het land, maar er zijn maar weinig steden zo groen als Oslo.
  • Oslo is erg populair bij architecten en door de olie inkomsten is Noorwegen gaan investeren in de architectuur van de stad. Hierdoor is de stad erg opkomend op gebied van architectuur. Kijk eens naar het operagebouw, het Astrup Fearnley mumeum voor moderne kunst en het nieuwe havendeel Aker Brygge.
  • Verder is de stad ruim opgezet, maar toch compact. Wanneer je voor een stedentrip in Oslo bent zul je dit merken. Je kunt alle bezienswaardigheden in een paar dagen bezichtigen en de meeste toeristische attracties liggen op loopafstand van elkaar. Ondanks dat de stad vrij compact is, zijn er brede straten en boulevards die de stad ruim aan laten voelen.