Wat kan je allemaal doen tijdens een vakantie Gran Canaria?

Gran Canaria

Gran Canaria staat sinds jaar en dag helemaal bovenaan de lijst met top bestemmingen van Spanje. Dit geldt niet in het minst voor ons Nederlanders. Niet alleen tijdens de zomer, maar ook tijdens onze winter is het zo dat ontzettend veel Nederlanders ervoor kiezen om dit prachtige eiland aan te gaan doen. Tijdens een vakantie Gran Canaria zal je tot de vaststelling komen dat je kan rekenen op een aantal interessante voordelen. Niet alleen is het mogelijk om te genieten op één van de vele paradijselijk aandoende stranden, daarnaast kan je hier ook heel wat leuke bezienswaardigheden ontdekken. Wil jij ook graag alle troeven van dit eiland ontdekken? Lees dan zeker verder!

Waarom een vakantie Gran Canaria overwegen?

Het boeken van een vakantie Gran Canaria kan omwille van verschillende redenen worden overwogen. In eerste instantie geldt voor zeer veel mensen die het eiland bezoeken dat ze er graag gewoon willen vertoeven op één van de vele aanwezige stranden. Dat is natuurlijk zeker mogelijk. Verspreid over het eiland zijn enkele absolute pareltjes terug te vinden waar we verder op deze pagina graag nog even op terug zullen komen. Dit gezegd hebbende zijn er ook nog heel wat andere mogelijkheden voorhanden om te overwegen tijdens een vakantie op dit eiland.

Je zou het misschien niet vermoeden, maar verspreid over Gran Canaria zijn ook heel wat interessante bezienswaardigheden terug te vinden. In het bijzonder tijdens een bezoek aan de hoofdstad Las Palmas zal je tot de vaststelling komen dat er ontzettend veel hoogtepunten te ontdekken zijn die je niet zomaar over het hoofd kan zien. Ben je benieuwd welke hoogtepunten dit zijn? Daarvoor zal je zeker graag even verder willen lezen.

Een bezoek aan de hoofdstad van Gran Canaria, Las Palmas

Tijdens een vakantie Gran Canaria dien je eigenlijk verplicht een bezoek te brengen aan de hoofdstad Las Palmas. Althans, dit is verplichte kost voor elke cultuurliefhebber. Verspreid over de stad zal je namelijk verschillende interessante bezienswaardigheden aantreffen. Denk hierbij aan:

  • Het oudste gedeelte van de stad, namelijk Vegueta;
  • De historische straat Triana;
  • Playa de las Canteras;

Oké toegegeven, voor deze laatste geldt natuurlijk dat het niet echt een bezienswaardigheid is. In plaats daarvan is het één van Spanjes beste stranden. Achter de boulevard is het mogelijk om prachtige wandelingen te maken. Je treft hier dan ook een doolhof aan, aan kleine straatjes waar je bovendien ook heel wat prima restaurants terug kan vinden.

Vertoeven op enkele van de leukste stranden van de Canarische Eilanden

Last but not least spreekt het voor zich dat heel wat mensen een vakantie Gran Canaria boeken omdat ze graag willen genieten op één van de vele aanwezige stranden. Voor dit eiland geldt dat ze beschikt over een kustlijn van zomaar even 230 kilometer. Bovendien kan daarbij worden gerekend op de aanwezigheid van zo’n slordige 60 kilometer aan stranden. Enkele van de leukste stranden welke je zeker kan overwegen om een bezoek aan te brengen zijn de volgende:

  • Het strand van San Agustin;
  • Amadores Beach;
  • Playa del Ingles;
  • Het strand van Puerto de Mogán;

In ieder geval, wil jij graag jouw vakantie Gran Canaria op het strand doorbrengen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat er zeker voldoende stranden zijn waar je dat op kan doen! Hetzelfde geldt overigens voor een vakantie Tenerife.