3 unieke activiteiten als je in Athene bent

Is jouw volgende vakantiebestemming Griekenland? Dan is de kans groot dat je ook een bezoek brengt aan Athene. Deze oude stad heeft immers een groot aantal bezienswaardigheden en je kunt een goed beeld krijgen van de Griekse cultuur. Door een groot aantal bezienswaardigheden is het echter ook belangrijk dat je een goede planning maakt. Zo voorkom je dat je de meest unieke activiteiten overslaat. Maar welke activiteiten moeten te allen tijde terugkomen tijdens jouw vakantie? De 3 uniekste staan hieronder op een rij. 

De Acropolis bezoeken 

Een van de unieke activiteiten in Athene is de Acropolis. Deze plek laat jou genieten van de geschiedenis van Griekenland. Je kunt via verschillende routes de berg oplopen. Onderweg kom je meerdere ruïnes tegen, waarbij ook voldoende informatie gegeven wordt over de bezienswaardigheden. Bovenaan de berg vind je de Acropolis, welke nog regelmatig voor culturele activiteiten wordt gebruikt. In de avonduren is alles goed verlicht en krijg je een geheel andere sfeer. Ook kijk je uit over de rest van de stad en kun je op de naastgelegen berg genieten van de zonsondergang. 

Kerameikos schijnt een ander licht op Athene 

Een andere activiteit die niet mag ontbreken tijdens een vakantie in Athene is Kerameikos. Het is een oude begraafplaats, waar veel van de grootheden begraven liggen. Je kunt hier voor langere tijd rondlopen en de verschillende grafstenen lezen, zodat jij een beter beeld krijgt van de geschiedenis. Ook in de omgeving is er voldoende te ontdekken, zodat jij er een interessante dag van kunt maken en een geheel andere kant van de stad leert kennen. Na een bezoek aan Kerameikos ben je sprakeloos. 

Ontdek de omgeving per boot

Als laatste zijn er verschillende eilanden rondom Athene te ontdekken. Je kunt hiervoor een van de georganiseerde boottochten maken, maar ook kiezen voor het huren van een boot. Via Tubber huur je een boot in Athene, waarna je alle kanten op kunt. Je hebt de vrijheid om de verschillende plekken te onderzoeken en kunt er tevens voor kiezen om voor langere tijd te verblijven bij een van de eilanden en havens. Zo sla jij geen enkele bezienswaardigheid meer over en heb je een unieke reis beschikbaar.