Bezoek Nusa Lembongan en Nusa Penida naast Bali!

Nusa Lembongan en Nusa Penida

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om op vakantie te gaan in Azië. Azië is al een langere tijd een populair continent voor backpackers, maar ook voor vakantiegangers wordt het steeds populairder om hierheen te gaan. Daarbij is Bali in Indonesië een van de populairste vakantiebestemmingen. Vrijwel iedereen kent Bali, maar direct naast Bali zijn er ook een aantal pareltjes te vinden. Dit zijn Nusa Lembongan en Nusa Penida. Hieronder lees je meer informatie over deze beide eilanden.

Het kleine eiland Nusa Lembongan

Aan de oostkant van Bali zijn de eilanden Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida te vinden. Deze 3 eilanden zijn minder bekend bij veel toeristen, maar toch bijzonder mooi. Nusa Lembongan is het bekendste eiland. Op dit eiland kom je daarom diverse mooie, goed betaalbare resorts en andere accommodaties tegen. Ook zijn er veel restaurants en voldoende voorzieningen voor toeristen te vinden. Op Nusa Lembongan zijn er een aantal activiteiten die je niet mag missen. Dit zijn de Devil’s Tear, het Mangrove Forest, de Suspension Bridge, de schitterende stranden en duik- en snorkelexcursies. De Suspension Bridge is een brug die Nusa Lembongan en Nusa Ceningan met elkaar verbindt. Klik hier voor meer informatie over Nusa Lembongan Bali.

Het prachtige eiland Nusa Penida

Nusa Penida is naast Nusa Lembongan gelegen. Het is het grootste eiland van de 3 en heeft enkele schitterende plekken die je niet snel zal vergeten. Het hoogtepunt is het Kelingking Secret Point. Deze plek is werkelijk schitterend om te zien en wanneer je er naar Googled dan zal je hoogstwaarschijnlijk direct overtuigd zijn van deze verbluffende plek. Andere mooie plekken van Nusa Penida zijn Crystal Bay, Atuh Beach en de Puncak Mundi Tempel.