Welke websites voor live vluchtinformatie?

vliegtuig volgen

Op onze pagina ‘live vliegtuigen volgen’ hebben wij een korte uitleg gegeven omtrent het volgen van vluchten. Door de recente optimalisaties kan je live de vluchten volgen. Je ziet exact waar een bepaald vliegtuig nu is. Tevens kan je per land, regio of continent zien hoeveel vliegtuigen zich in het luchtruim bevinden.

Maar, via welke websites kan je dat vinden? Op dit moment bestaan er meerdere zeer goed websites die deze dienst aanbieden. Wij hebben de beste websites voor jou op een rijtje gezet:

Flightaware.com

Deze tool wordt voornamelijk gebruikt door mensen die een specifieke vlucht willen volgen. Als je het vluchtnummer of de maatschappij intypt, kan je direct de huidige locatie van het vliegtuig vinden. Flightaware.com toont tevens een kolom met extra, interessante, informatie over het vliegtuig.

Flightradar24.com

Deze tool richt zich puur op de locatie waar je je bevindt. Als je deze tool in Nederland opent, focust de kaart van Flightradar24.com zich direct op ons kleine landje. Je ziet dan, live, alle bewegingen van de vliegtuigen die zich in het Nederlandse luchtruim bevinden. Met deze tool is het eenvoudig om bijvoorbeeld een vlucht van een familielid of vriend te volgen.

Planefinder.net

Met planefinder.net kan je exact zien hoeveel vliegtuigen er wereldwijd in het luchtruim zitten. Je zal je hierover verbazen; het is te bizar voor woorden om dat te zien! Deze tool wordt voornamelijk gebruikt door mensen die een vliegtuig zien vliegen en zich afvragen waar het vliegtuig naar toe gaat.

Bovenstaande tools zijn een kleine opsomming van de beschikbare tools. Met de bovenstaande tools hebben wij in ieder geval goede ervaringen. Het biedt je een inkijkje in het gigantisch drukke luchtruim. Met deze tools is het eenvoudig en super leuk om een vlucht live te volgen.